Sistem de ghidare și numărare locuri libere


Sistemul de ghidare în parcare și numărare a locurilor libere de parcare este un sistem modular care poate fi integrat cu succes în sistemele de parcare cu plată. Principalul rol al acestui sistem este de a ajuta conducătorii auto să găsească locurile de parcare disponibile într-un timp scurt și cu ușurință.

sistem ghidare numarare locuri libereSistemul de ghidare în parcare și numărare a locurilor de parcare libere îmbunătățete calitatea serviciilor oferite în cadrul parcării cu plată din perspectiva utilizatorilor, contribuie la creșterea nivelului de satisfacție al acestora și în același timp crește nivelul de profitabilitate al sistemului de parcare cu plată prin optimizarea vitezei de rotație a spațiilor de parcare libere bazându-se pe fluxul eficient creat în parcarea cu plată.

Beneficiile generate de instalarea unui sistem de ghidare în parcare și de numărare a locurilor de parcare libere sunt atât de imagine cât și de profitabilitate.

Instalarea sistemului de ghidare în parcare și de numărare a locurilor de parcare libere este benefică și din punct de vedere al impactului pozitiv asupra mediului înconjurător prin reducerea nivelului de zgomot și a emisiilor de carbon, fapte posibile prin reducerea timpului petrecut în parcare.

Sistemul de ghidare în parcare și de numărare a locurilor de parcare libere are la bază o tehnologie care detectează prezența vehiculelor de pe locul de parcare. Sistemul afișează locurile de parcare libere, cât și cele ocupate prin mijloace vizuale de culori diferite. Ghidajul vizual în parcare se face cu ajutorul senzorilor instalaţi deasupra fiecărui loc de parcare.

Funcția de identificare vizuală de care dispune sistemul permite schimbarea culorilor în funcție de statusul locului de parcare. Astfel, culoarea verde ilustrează locurile de parcare libere, iar culoarea roșu ilustrează locurile de parcare ocupate, iar culoarea albastru prezintă locurile de parcare libere destinate persoanele cu dizabilități.

Semnele LED sau TFT informează utilizatorii despre disponibilitatea spațiilor libere pe diferite benzi și îi ghidează indicându-le numărul de spații disponibile în timp real, precum și localizarea acestora în parcare printr-un sistem de tabele cu text, săgeți, imagini și conținut video.

Sistemul de ghidare și numărare a locurilor de parcare libere oferă beneficiarului parcării un instrument valoros de generare a diferite statistici din care se pot obține informații despre obiceiurile și comportamentele clienților lor.

Sistemul de ghidare în parcare și de numărare a locurilor de parcare libere are la bază o tehnologie inovatoare care face ca instalarea și întreținerea să fie facile întrucât este un sistem complet automat, care nu necesită nicio întreținere specială sau personal instruit.

Sistemul de ghidare în parcare și de numărare a locurilor libere de parcare dispune de un software dedicat și personalizat pentru fiecare parcare în parte. Software-ul prezintă într-o manieră simplă și vizibilă, și notifică beneficiarul parcării cu privire la statusul locurilor de parcare, timpul de ocupare, istoricul de ocupare și prezentarea spațiilor libere afișate pe fiecare panou de informare.

Software-ul dedicat parcării este un instrument de management care furnizează diferite statistici, precum:

  • gradul mediu de ocupare lunar al parcării cu plată;
  • preferința pentru utilizarea locurilor de parcare;
  • modificări apărute în gradul de ocupare al parcării cu plată;
  • durata totală de ocupare a locurilor de parcare/ parcării în ansamblu;
  • modificări în gradul de ocupare al locurilor de parcare libere evidențiate în intervale orare.

Statisticile furnizate se personalizează în funcție de cerințele beneficiarului parcării cu plată. Componentele unui sistem de ghidaj în parcare și numărare a locurilor de parcare disponibile:

Senzor de detecție tip LED

Este un echipament electronic care detectează starea de ocupare a locurilor de parcare. Conține 2 senzori: 1 emițător și 1 receptor care funcționează în baza tehnologiei ultrasonic, emițând o frecvență de 40KHz. Senzorii determină prezența sau absența vehiculelor în locurile de parcare și afișează corespondența prin tehnologia LED: roșu – loc de parcare ocupat, verde – loc de parcare disponibil, albastru – loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

Panou digital cu afișaj color

Sistemul de ghidare și numărare a locurilor de parcare libere dispune de panouri de informare color care utilizează tehnologia TFT. Panourile de informare au rolul de a ghida utilizatorii în găsirea celui mai apropiat loc de parcare disponibil.

    Panoul de informare poate să ilustreze următoarele:
  • Numărul de locuri de parcare disponibile într-o anumită direcție;
  • Mesaje de tip text, imagini sau video pentru a informa despre locurile de parcare libere.

Unitatea de control care permite controlul tuturor senzorilor, semnalelor și comunicarea cu PC de management. Aceasta utilizează o tehnologie de ultimă generație și comunică RS – 485.

  • Totemuri de informare – sunt utilizate pentru a indica numărul de locuri de parcare disponibile, gradul de ocupare al parcării cu plată sau pot fi folosite cu succes în scopuri publicitare. Totemurile sunt fabricate din tablă de oțel și alte materiale destinate să reziste în condiții meteorologice variate. Totemurile de informare se fixează fie pe podea, fie pe perete pe rute principale de acces. Personalizarea totemurilor din punct de vedere estetic și funcțional se realizează în conformitate cu cerințele clienților.

Toate aceste elemente sunt conectate la sistemul central de parking management printr-un software interactiv şi performant care reuşeşte să transmită informaţii în timp real cu privire la starea locurilor de parcare.

Sistemul de ghidare și numărare locuri de parcare libere este destinat parcărilor subterane, supraetajate, construite.

© 2020 Tritech Group - Toate drepturile rezervate