Cum funcționează un sistem automat de parcare cu plată inteligent?

 

5 lucruri de care să ții cont când decizi cum îți gestionezi parcarea

Din experiența instalării a peste 35 de sisteme automate de parcare cu plată care gestionează însumat zeci de mii de locuri de parcare, specialiștii Tritech Group au sintetizat 5 aspecte importante de care este recomandat să țină cont managerii firmelor care operează spații de parcare.

Practic, un sistem automat de parcare cu plată inteligent este menit nu doar să controleze accesul utilizatorilor în parcare și să colecteze de la aceștia plata pentru serviciile prestate, ci contribuie și la eficientizarea afacerii prin furnizarea de date în timp real despre gradul de ocupare. Un control eficient pentru un spațiu de parcare poate avea diverse avantaje printre care și contribuția la protecția mediului – când șoferii sunt ghidați corect spre un loc de parcare disponibil emisiile de gaze toxice și nivelul de zgomot scad.

Relevant de știut este faptul că un sistem de parcare trebuie să fie integrat în concordanță cu nevoile reale de utilizare a spațiilor de parcare, să fie însoțit de un regulament de utilizare clar și transparent comunicat și să exploateze obiectivul astfel încât investiția efectuată în echipamente să se facă într-un timp corect.

1. Care este specificul aplicației? Ce va deservi sistemul automat de parcare cu plată?

Este o diferență de luat în calcul dacă sistemul va deservi o piață publică, o zonă de promenadă, un ansamblu rezidențial sau un aeroport. Obiceiul de utilizare pentru respectiva parcare va impune un număr mai mic sau mai mare de abonamente sau circuit în parcare diferit sau stabilirea unei durate mai mici sau mai mari a perioadei de grație. La calculul rentabilității investiției toate aceste aspecte este recomandat să fie luate în calcul, iar specialiștii Tritech Group vă pot ajuta în baza experienței în domeniu.

2. Câtă disponibilitate de adaptare la evoluția comportamentului utilizatorilor există?

Sistemele automate de parcare cu plată beneficiază de tehnologie avansată care ține cont cu siguranță de evoluția comportamentului consumatorilor. Acestea pot avea integrate sisteme de ghidaj în parcare, modalități multiple de plată sau chiar butoane fără atingere care emit tichetul la intrarea în parcare. Cu cât mai complex este sistemul, nivelul investiției va crește, dar va crește și gradul de satisfacție și fidelitatea utilizatorilor.

3. În cât timp se dorește recuperarea investiției?

O firmă care operează spații de parcare poate decide să investească într-un sistem automat inteligent de parcare cu plată pentru a oferi pe termen lung un serviciu performant sau pentru a rezolva o problemă temporară a traficului. Recuperarea investiției într-un astfel de sistem se face, din experiența specialiștilor Tritech Group, în aproximativ 1 an. Fiind un punct de amortizare relativ scurt firma operatoare poate decide să apeleze la un sistem mai complex, dar și la adaptarea lui ulterioară la noile tehnologii care apar în domeniu.

4. Care este prețul serviciului de parcare în proximitatea parcării care se dorește să fie dotată cu sistem automat de parcare cu plată? Există o sezonalitate a utilizării în zonă?

În realizarea planului de amortizare a investiției într-un sistem automat de parcare cu plată inteligent este recomandat să se studieze cu atenție piața. Alternativele de parcare în stradă sau în zone interzise pot fi tentante pentru mulți conducători auto, dar plata unui cost corect pentru serviciile de parcare moderne poate combate riscul unei amenzi sau al confiscării vehiculului.

5. Cine este furnizorul și ce expertiză are în domeniul sistemelor automate de parcare?

Furnizarea și integrarea unui sistem automat de parcare cu plată pot fi cu ușurință asimilate unui parteneriat pe termen lung între ofertant și operator pentru că necesită o etapă importantă de pregătire și planificare, o instalare profesionistă, instruire eficientă a personalului care urmează să administreze parcare, dar și termeni eficienți de intervenție și mentenanță.


Pentru o discuție personalizată privind gestiunea eficientă a unei parcări prin sistem automat de parcare cu plată inteligent, puteți contacta Tritech Group la office@tritech.ro sau la numerele de telefon 0241 582 242 / 0735 23 22 23 (inclusiv WhatsApp).

© 2020 Tritech Group - Toate drepturile rezervate